Thursday 19 September 2013

SUP CENDAWAN CAMPUR



Bahan:
2 pek Cendawan shitake/tiram
1 pokok sawi
Fishball - belah 2
Udang - buang kulit
3 ulas bawang merah - hiris
2 ulas bawang putih - hiris
Sedikit ikan bilis - tumbuk kasar
Cili merah-dihiris
Garam
Serbuk perasa Secukup Rasa
Cara cara:
Panaskan minyak dan tumis bawang merah dan bawang putih yang dihiris sehingga kekuningan. Masukkan ikan bilis dan seterusnya udang. Goreng seketika.
Masukkan air secukupnya, diikuti dengan batang sawi. Bila dah agak lembut, baru masukkan cendawan yang telah disiat siat dan daun sawi.
Akhir sekali masukkan cili merah yang dihiris serta sedikit garam. Sesuaikan rasa dan bolehlah diangkat.

No comments:

Post a Comment