Bahan A
- Rempah 4 sekawan
Bahan untuk diblend:
- 1 Labu Bawang Besar
- 5 ulas Bawang Kecil
- 3ulas Bawang Putih
-1 biji buah Keras
- 1inci Halia
- 1inci Lengkuas
- 3 btg Serai
- 2sudu jintan putih
- 2sudu jintan manis
-3 sudu ketumbar
-5 sudu cili kisar
Bahan B
- Kicap secukup
-3sudu susu segar
-3sudu kerisek
- Garam , gula
Cara2
Tumiskan tempah 4 sekawan kemudian + Bahan2 A (yang telah
dikisar) tumis sehingga naik bau n masak.setelah semua bahan tumis sebati n harum
+ daging... reneh sehingga daging mengeluarkan air dan empuk... dengan api yang
kecil n tutup kuali.. blh tambah air
kalau tak empuk.
setelah Daging benar2
lembut n sebati + bahan B masak lagi sehingga seimbang ngan rasa... mask
sehingga kering...
No comments:
Post a Comment