Friday 27 September 2013

KEK MADELINE PERMAISURI



Bahan
2 1/2 cawan tepung
1 2/3 cawan gula
1 cawan butter  - lembutkan sikit
1 cawan buttermilk ( plain yogurt)
4 telur
1 s/teh baking soda (ayak dgn tepung)
1 1/2 s/teh vanilla
jem strawberi
kelapa kering

Cara
Pukul butter dgn gula hingga kembang
masukkan vanilla ,masukkan telur,putar lagi
masukkan yogurt, putar sikit lagi bagi sebati
masukkan tepung,kaup balik.
Masukkan dlm acuan madeline (acuan yg ada lubang2 tu.. macam congkak
bakar suhu kek lah 180 darjah celcius hingga masak.
bila dah sejuk, sapu jem strawberi sekelilingnya, gaul dgn kelapa kering

2 comments:

  1. Assalam, kek ni mesti lemak dan sedapkan? Tak sabar rasa nak buat. Thanks sharing.

    ReplyDelete
  2. Assalam, kek ni mesti lemak dan sedapkan? Tak sabar rasa nak buat. Thanks sharing.

    ReplyDelete