Friday 27 September 2013

BISKUT KOKO KRUNCH



Bahan-bahan
  • 1 cawan penuh gula icing (150)
  • 1 buku butter(250g) @ 1 cawan majerin (250g)
  • 2 biji kuning telur
  • 3 cawan rata tepung gandum (300g)
  • 1 sudu besar tepung jagung
  • 1 sudu teh penuh baking powder-ayak bersama tepung2 td.
  • 1 cawan milo
  • 1 cawan koko krunch yang telah dikisar (tinggalkan sedikit untuk hiasan)
  • kuning telur untuk sapuan & lebihan koko krunch utk hiasan
Cara-cara
1.     Putar butter & gula hingga sebati. Masukkan kuning telur lalu di putar sebentar saja, dalam 10 saat.
2.     Masukkan tepung berselang seli dgn koko krunch & milo. uli hingga mnjadi 1 doh yg lembut. jika hendak lebih ranggup, simpan doh dlm peti ais di bahagian minuman selama sejam atau lebih..
3.     Keluarkan doh dari esbok, biar ia melembut semula, pastu gelek doh diantara dua plastik, terap dgn acuan pilihan masing2.
4.     Letakkan biskut atas dulang yg bersapu butter/majerin. Sapu kuning telur atasnya dan letak sebji koko krunch diatasnya..
5.     Bakar dlm oven yg tlh dipanaskn terlebih dulu. Suhu 150c, selama 30 minit @ lebih, sehingga masak.

No comments:

Post a Comment