Bahan-bahan
- 1 cawan penuh gula icing (150)
- 1 buku butter(250g) @ 1 cawan majerin (250g)
- 2 biji kuning telur
- 3 cawan rata tepung gandum (300g)
- 1 sudu besar tepung jagung
- 1 sudu teh penuh baking powder-ayak bersama tepung2 td.
- 1 cawan milo
- 1 cawan koko krunch yang telah dikisar (tinggalkan sedikit untuk hiasan)
- kuning telur untuk sapuan & lebihan koko krunch utk hiasan
Cara-cara
1.
Putar
butter & gula hingga sebati. Masukkan kuning telur lalu di putar sebentar
saja, dalam 10 saat.
2.
Masukkan
tepung berselang seli dgn koko krunch & milo. uli hingga mnjadi 1 doh yg
lembut. jika hendak lebih ranggup, simpan doh dlm peti ais di bahagian minuman
selama sejam atau lebih..
3.
Keluarkan
doh dari esbok, biar ia melembut semula, pastu gelek doh diantara dua plastik,
terap dgn acuan pilihan masing2.
4.
Letakkan
biskut atas dulang yg bersapu butter/majerin. Sapu kuning telur atasnya dan
letak sebji koko krunch diatasnya..
5.
Bakar
dlm oven yg tlh dipanaskn terlebih dulu. Suhu 150c, selama 30 minit @ lebih,
sehingga masak.
No comments:
Post a Comment