Bahan-bahan ( saiz 20 cm )
- 2 biji telur
- 1 cawan minyak masak
- 1 cawan gula pasir
- 1 cawan gula perang
Bahan A
- 1 sudu kecil vanila
- 1 1/2 cawan susu segar perisa coklat
- 1/2 cawan air campur dgn 2 sudu kecil nescafe
- Bahan B
- 2 sudu kecil sodium bicarbonate
- 1 sudu kecil baking powder
- 1/2 cawan serbuk koko
- 2 cawan tepung gandum
** Topping **
- 1/2 cawan koko van hauten
- 1/2 cawan susu pekat
- 1 sudu besar minyak masak
Cara-cara
1.
Pukul
telur hingga kembang
2.
Masukkan
gula dan pukul lagi
3.
Kemudian
masukkan minyak masak
4.
Ayak
semua bahan B dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam telur tadi berselang
seli dengan bahan A. Gaul sehingga sebati.
5.
Bakar
pada suhu 170 degree selama 1 jam atau sehingga masak
6.
Untuk
toppingnya.. masukkan semua bahan-bahan ke dalam periuk, dengan api kecik
panaskan sampai nampak dah ok...taruk je atas kek yg dah sejuk
No comments:
Post a Comment