Wednesday 2 October 2013

TAUHU LEMBUT



Bahan-bahan
  • 3 cawan air soya yg pekat (cwn kopi)
  • 4 biji telur grade B (jika kecik 5 bj)
  • 1 sudu teh mumbung tepung kastard
  • 1/2 sudu teh garam
  • p/s; air soya tu boleh guna yg mentah ataupun yg sudah dimasak.
Cara-cara
1.     panaskan pengukus. pukul ringan telur(juz nk bagi rata saja) kemudian campurkan bersama bahan2 lain. pastikan tpg kastard larut ya..
2.     kukus hingga masak/kental lebihkurang 15 - 20 minit.
3.     lps tu angkat & sejukkan. pastikan ia btol2 sejuk baru boleh di potong utk dimasak.
4.     simpan dlm fridge agar tahan lama..
5.     jika nk masak campur dgn sayur2 lain, eloklah tauhu tu di goreng dulu, bagi kulit luar mengeras sikit..

No comments:

Post a Comment