Bahan-bahan
- 3 cawan air soya yg pekat (cwn kopi)
- 4 biji telur grade B (jika kecik 5 bj)
- 1 sudu teh mumbung tepung kastard
- 1/2 sudu teh garam
- p/s; air soya tu boleh guna yg mentah ataupun yg sudah dimasak.
Cara-cara
1.
panaskan
pengukus. pukul ringan telur(juz nk bagi rata saja) kemudian campurkan bersama
bahan2 lain. pastikan tpg kastard larut ya..
2.
kukus
hingga masak/kental lebihkurang 15 - 20 minit.
3.
lps
tu angkat & sejukkan. pastikan ia btol2 sejuk baru boleh di potong utk
dimasak.
4.
simpan
dlm fridge agar tahan lama..
5.
jika
nk masak campur dgn sayur2 lain, eloklah tauhu tu di goreng dulu, bagi kulit
luar mengeras sikit..
No comments:
Post a Comment