Friday 4 October 2013

BISKUT BADAM SAYANG



Bahan-Bahan
  • 375 gm mentega (1 1/2 cwn mentega)
  • 1 1/2 cwn gula halus
  • 2 biji kuning telur
  • 1 sudu teh esen vanila
  • 1 cwn badam hancur
  • 2 cwn tpg jagung*
  • 2 1/2 cwn tpg gandum*(*di ayak bersama)
  • Utk hiasan, 2 biji telur kuning dan badam kepingan
Cara-cara
1.    Pukul mentega dan gula + kuning telur dan esen. Gaul sebati .
2.    Masukan badam hancur ,tepung jagung dan tepung gandum dan uli menjadi doh yg lembut.
3.    Canai dan terap mengikut acuan pilihan.
4.    Letakkan di loyang dan sapukan telur kuning di permukaan biskut dan taburkan sedikit badam cincang.
5.    Bakar selama 20 minit atau sehingga masak - suhu oven 160C.

No comments:

Post a Comment