BAHAN-BAHANNYA:
1/2
KG UDANG HARIMAU(BELAH BELAKANG)
20G
BAWANG MERAH
2
BATANG SERAI(DIKISAR)
3
SM KUNYIT HIDUP(DIKISAR)
200G
CILI MERAH(BUANG BIJI DAN DIKISAR)
2
HELAI DAUN KUNYIT
300G
KELAPA PAEUT(TUMBUK)
10
HELAI DAUN PISANG-POTONG 20X20 SM
1
SUDU TEH GULA
GARAM
SECUKUP RASA
CARA
MEMBUATNYA:
1.
CAMPURKAN BAHAN YANG DIKISAR DENGAN KELAPA ,GULA DAN GARAM
2.
LETAK SEEKOR UDANG DIATAS DAUN PISANG.
3.
SUDUKAN REMPAH KELAPA KEATAS UDANG.
4.
LIPAT DAN SEMATKAN DAUN PISANG DENGAN LIDI
5.
PANGGANG UDANG HINGGA MASAK.
6.
HIDANGKAN.
No comments:
Post a Comment