Bahan-bahan
- 350g gula kastor
- 250g butter
- 3 sudu makan minyak jagung
- 1 biji telur
- 2 sudu makan susu segar
- 440g tepung gandum
- 1sudu teh baking soda
- 1 sudu teh esen vanila
- 1/2 cawan almond nibs , 1 1/2 cawan choc chips
Cara-cara
1.
Pukul
gula dan butter hingga putih. Masukkan esen, minyak jagung, susu & telur.
Pukul lagi hingga sebati.
2.
Campurkan
tepung dan baking soda yang dah diayak. pukul hingga menjadi adunan yang lembut
macam aiskrim.
3.
Masukkan
chos chips n almond. bila dah sebati bolehlah letak atas tray yang dah
dilengser. letak jarak2 sikit sebab cookies akan spread ke tepi bila dibakar.
4.
Bakar
selama 8-12 minit pada suhu 180c . Bila baru keluar dari oven, cookies nya
lembut macam mufin tunggulah lebih
kurang 30 minit .
No comments:
Post a Comment