Lapisan
Bawah
1
cawan gula merah- masak dan sejukkan
1/2 cawan gula pasir
5
cawan air biasa
2
cawan tepung gandum
2
sudu besar tepung ubi
1
sudu kecil kapur
Cara-cara
1.
Panaskan kukusan dan sapukan minyak pada loyang .
2.
Kacau adunan dengan whisk dan tapis
3.
Tuangkan dalam loyang dan kukuskan selama 20minit
4.
Bila dah masak, cakarkan sedikit permukaan adunan dengan garfu (agar melekat
nanti dengan lapisan atas)
Lapisan
atas
3
cawan santan pekat
1
cawan tepung beras
1
sudu kecil garam
|
Cara-cara
1.
Gaul dan tapiskan. Masakkan sebentar adunan ini sehingga naik wap sahaja.
2.Tuang
atas adunan bawah yang telah di cakarkan sedikit dan kukus sehingga masak.
3.
Sejukkan dahulu baru di potong. Sebaiknya dengan pisau plastik agar tak melekat
dan potongan cantik.
4.
Dah siap dan bolehlah di hidangkan.
No comments:
Post a Comment