Bahan-bahan:
240gram tepung pulut
1/2 sudu teh pewarna hijau atau air daun pandan
sedikit air
Intinya:
1/2 biji kelapa parut
120 gram gula pasir
120 gram gula merah
1 helai pandan
sedikit air
Cara memasaknya:
1.Gaul tepung pulut bersama air dan juga pewarna hijau hingga menjadi doh
2.Untuk intinya,masak kesemua bahan inti hingga pekat.
3.Ambil sesudu doh dan kepal serta bentukkan seperti membuat karipap
4.Tekan bahagian tepinya dengan garfu.
5.Sediakan kukusan dan kukus selama 30minit.
240gram tepung pulut
1/2 sudu teh pewarna hijau atau air daun pandan
sedikit air
Intinya:
1/2 biji kelapa parut
120 gram gula pasir
120 gram gula merah
1 helai pandan
sedikit air
Cara memasaknya:
1.Gaul tepung pulut bersama air dan juga pewarna hijau hingga menjadi doh
2.Untuk intinya,masak kesemua bahan inti hingga pekat.
3.Ambil sesudu doh dan kepal serta bentukkan seperti membuat karipap
4.Tekan bahagian tepinya dengan garfu.
5.Sediakan kukusan dan kukus selama 30minit.
No comments:
Post a Comment