Bahan-Bahan:
2 cawan gula (tak nak manis 1½ cwn)
1½ cawan butter
3 cawan tepung jagung
2½ cawan tepung gandum
Vanilla
2 biji merah telur
Icing:
2 kati kacang tanah – sangai & tumbuk
2 bungkus gula icing
4 camb serbuk koko
Air panas.
(Nota : buat ringkas aje dengan mencairkan cooking choc + shortening, celup biskut dlm coklat dan golek dengan kacang tumbuk)
Cara:
1- Adunkan butter + gula hingga berkrim ·
2- Masukkan telur kemudian kacau hingga sebati ·
3- Masukkan esen vanilla dan kacau sebati ·
4- Ayak semua tepung, masukkan sedikit-sedikt – uli hingga menjadi lembut ·
5- Gentel bulat – sebesar hujung jari manis je , sbb nanti ia mengembang.
6- bakar dan sejukkan.
7- celup dlm coklat dan golek dengan kcg tumbuk
2 cawan gula (tak nak manis 1½ cwn)
1½ cawan butter
3 cawan tepung jagung
2½ cawan tepung gandum
Vanilla
2 biji merah telur
Icing:
2 kati kacang tanah – sangai & tumbuk
2 bungkus gula icing
4 camb serbuk koko
Air panas.
(Nota : buat ringkas aje dengan mencairkan cooking choc + shortening, celup biskut dlm coklat dan golek dengan kacang tumbuk)
Cara:
1- Adunkan butter + gula hingga berkrim ·
2- Masukkan telur kemudian kacau hingga sebati ·
3- Masukkan esen vanilla dan kacau sebati ·
4- Ayak semua tepung, masukkan sedikit-sedikt – uli hingga menjadi lembut ·
5- Gentel bulat – sebesar hujung jari manis je , sbb nanti ia mengembang.
6- bakar dan sejukkan.
7- celup dlm coklat dan golek dengan kcg tumbuk
No comments:
Post a Comment