Bahan-bahan
- *2 cawan kelapa parut kering
- *1/2 cawan susu pekat manis
- *1/4 cawan gula
- *1 camca besar majerin
- *1camca besar mentega
- 1 1/4 cawan tepung naik sendiri
- 1/4 cawan tepung beras
- 1 cawan nestum
- 160 gm mentega
- 1/4 cawan gula halus
- 1 biji telur
- 1 camca teh esen vanilla
Cara-cara
1.
Gaul
semua bahan bertanda * (untuk inti)hingga sebati dan tepikan.
2.
Ayak
kedua jenis tepung dan campur dengan nestum.
3.
Krim
mentega dan gula hingga sebati.Masukkan esen vanilla dan telur,pukul hingga
sebati.
4.
Masukkan
campuran tepung dan gaul jadi doh.
5.
Canai
setebal 5 mm dan terap dengan acuan bulat bergerigi.Letak dalam acuan tart dan
rapikan.
6.
Letak
anggaran 1 sudu inti kelapa tadi (tak perlu padatkan).Bakar dgn suhu 180 C
selama 10 minit atau hingga masak.
No comments:
Post a Comment