Bahan-bahan:
1 kilo Udang yang besar dan segar
1 cawan santan pekat
1 inci kunyit hidup ditumbuk halus
5 biji cili padi ditumbuk halus
3 ulas bawang putih ditumbuk halus
5 ulas bawang merah ditumbuk halus
2 batang serai dititik
2 helai daun kunyit dihiris2 halus
2 keping asam keping
garam secukup rasa
1. Masukkan santan dalam kuali dan panaskan, masukkan juga bahan2 tumbuk, serai daun kunyit asam keping dan garam. Bila dah mendidih masukkan udang . Tutup api bila dah masak.
1 cawan santan pekat
1 inci kunyit hidup ditumbuk halus
5 biji cili padi ditumbuk halus
3 ulas bawang putih ditumbuk halus
5 ulas bawang merah ditumbuk halus
2 batang serai dititik
2 helai daun kunyit dihiris2 halus
2 keping asam keping
garam secukup rasa
1. Masukkan santan dalam kuali dan panaskan, masukkan juga bahan2 tumbuk, serai daun kunyit asam keping dan garam. Bila dah mendidih masukkan udang . Tutup api bila dah masak.
Sedia untuk
dihidangkan.
No comments:
Post a Comment