Bahan-bahan
- 250 gm.cream cheese
- 30 gm.mentega
- 60 gm.gula kastor
- 3 biji kuning telur
- 3 biji putih telur
- 50 ml.krim
- 30 gm.tepung jagung
- 50 ml.yogurt strawberi
Cara membuatnya
- Putar cream cheese,mentega dan gula kastor hingga kembang.
- Dalam bekas lain putarkan putih telur menjadi meringue.Ketepikan .
- Campurkan kuning telur dan krim.Putar lagi hingga sebati.
- Masukkan tepung jagung bersama yogurt strawberi.
- Masukkan kesemua adunan yang telah di putar ke dalam meringue dan gaul sebati.
- Alaskan loyang da bakar selama 45 min. dengan suhu 170'c secara bain marie.
- Bila masak,bukakan sedikit pintu oven dan biarkan kek sejuk di dalam, baru di keluarkan.
- Hiaskan mengikut kesukaan masing-masing.
No comments:
Post a Comment