Sunday 24 November 2013

kek keju yogurt



Bahan-bahan
  • 250 gm.cream cheese
  • 30 gm.mentega
  • 60 gm.gula kastor
  • 3 biji kuning telur
  • 3 biji putih telur
  • 50 ml.krim
  • 30 gm.tepung jagung
  • 50 ml.yogurt strawberi
Cara membuatnya
  • Putar cream cheese,mentega dan gula kastor hingga kembang.
  • Dalam bekas lain putarkan putih telur menjadi meringue.Ketepikan .
  • Campurkan kuning telur dan krim.Putar lagi hingga sebati.
  • Masukkan tepung jagung bersama yogurt strawberi.
  • Masukkan kesemua adunan yang telah di putar ke dalam meringue dan gaul sebati.
  • Alaskan loyang da bakar selama 45 min. dengan suhu 170'c secara bain marie.
  • Bila masak,bukakan sedikit pintu oven dan biarkan kek sejuk di dalam, baru di keluarkan.
  • Hiaskan mengikut kesukaan masing-masing.
  •  

No comments:

Post a Comment