Bahan2nya:
A
A
320g / 8 biji putih telur
B
B
120g gula kaster
1/4 sk garam
C
1/2 sb jus lemon
1/2 sb jus lemon
D
1 biji parutan kulit lemon
1 biji parutan kulit lemon
E
100g tepung gandum, diayak
F
30g ceri merah, dipotong dadu
30g ceri merah, dipotong dadu
30g ceri hijau, dipotong dadu
30g chocolate rice
Cara2 membuatnya:
1. Panaskan oven pada suhu 180 C. Sediakan loyang chiffon
bersaiz 9 inci / 23cm.
2. Pukul bahan A hingga berbuih. Masukkan bahan B &
C. Pukul lagi hingga kembang & bertanduk (soft peak).
3. Masukkan pula bahan D & E. Kaup balikkan hingga
sebati.
4. Akhir sekali, masukkan pula bahan F. Kaup balikkan lagi hinga sebati.
4. Akhir sekali, masukkan pula bahan F. Kaup balikkan lagi hinga sebati.
5. Tuang adunan kek dalam loyang yang disediakan. Bakar
selama 30 minit.
6. Bila kek sudah masak, keluarkan dri oven & segera
terbalikkan. Biarkan hingga kek sejuk baru keluarkan dari acuan.
No comments:
Post a Comment