BAHAN-BAHANNYA:
125 g mentega
1 sudu kecil hirisan
lemon
1/2 cawan gula halus
1 cawan tepung gandum
Topping:
2 cawan kacang tanah
digoreng ( kisar)
2 sudu besar gula halus
2 biji telur kuning
1 sudu besar jem
rasberi
CARA MEMBUATNYA:
Pukul mentega,hirisan lemon dan gula halus
d dalam mangkuk dengan pengadun elektrik hingga lembut.Masukkan tepung dan
kacau sehingga adunan itu menjadi licin dan lembut.
Terapkan tepung tadi kepada empat segi
tepat dengan tebal 23 cm. Masukkan ke dalam dulang pembakar yang telah di
minyakkan. Tekankan dengan garpu dan bakar dengan api yang sederhana selama 10
minit atau biar sehingga sedikit kekuningan.Sapukan jem rasberi ketika masih
panas.
Cedokkan bahan topping ke dalam piping beg
dengan tiup yang besar.Tekankan di atas jem dengan satu garisan dan tebalnya 1
cm. Bakarkan semula selama 10 minit. Potong semasa masih panas.
Untuk topping, campurkan semua bahan di
dalam bekas dan kacau sehingga rata.
No comments:
Post a Comment