Sunday 17 November 2013

DAGING LADA HITAM CILI PADI



 BAHAN-BAHANNYA:

200 g daging lembu
1 labu bawang besar ( potong bulat)
6 biji cili padi ( hiris atau sebiji )
2 ulas bawang putih ( dihiris)
1/2 inci halia ( dihiris)
1 sudu makan lada hitam ( ditumbuk)
2 sudu besar kicap manis
1 sudu besar sos tiram
sedikit daun ketumbar
sedikit minyak masak

Cara Penyediaan

1. Masak daging hingga kering air dalam kuali. Jika daging keras sila tambah air dan masak semula hingga empuk.
2. Jika daging sudah empuk masukkan 2 sudu besar minyak dan goreng seketika.
3. Masukkan bahan2 hiris ke dalam daging tadi.
4. Masukkan lada hitam tumbuk dan sos tiram serta kicap manis.
5. Tambahkan sedikit air kemudian masukkan daun ketumbar.
6. Sesuaikan rasa dan angkat.

No comments:

Post a Comment