Bahan-bahan:(saiz
Loyang 7")
200g
butter
125g
cream cheese
5
biji kuning telur
3
biji putih telur
140g
gula kastor
1
sdb ovalet
125g
tepung gandum}
1
sdt baking powder }-diayak
50g
air ais
Coklat
Cadbury secukupnya
Cara-cara:
1.Pukul
butter sehingga kembang.Masukkan cream cheese dan pukul sehingga sebati.
2.Dalam
mangkuk berasingan,pukul telur,gula & ovalet sehingga kembang.
Masukkan tepung,air ais secara berselang-seli sehingga sebati.
Masukkan adunan butter & cheese sehingga sebati.
3.Ratakan
4 sudu makan ke dalam tin yang dilapik kertas dan digris.
4.Bakar
dengan api gril sehingga permukaannya perang.
Tekan supaya rata & lapiskan dengan adunan seterusnya.
Bakar selapis-selapis hingga habis.
Nota:
*Untuk
adunan pertama kena bakar guna api atas dan bawah selama 8-10 minit.Tekan bagi
rata.Kemudian tuang lagi adunan seterusnya.Bakar guna api atas pada suhu 170'C
selama 8-10 minit.
selama 8-10 minit.
*Buat
2 atau 3 lapis kemudian,tuang lagi adunan seterusnya,susun
kepingan coklat Cadbury.Kemudian bakar lagi selama 8-10 minit guna api atas.
*Untuk
yang terakhir sekali,tutup tin dengan aluminium foil,kemudian bakar lagi guna
api
atas dan bawah selama lebih kurang 10 minit.
*Setelah
masak,biarkan sejuk.Simpan dalam peti sejuk sebelum dipotong.
No comments:
Post a Comment