Bahan:
250g gula kaster
1 sdb ovalet
3 biji telur B
300g tepung naik sendiri
1 st serbuk penaik
200ml air ice-cream soda
sedikit pewarna (pilihan)
Bahan hiasan:
125g krimwell
75g gula aising,ayak
Cara:
250g gula kaster
1 sdb ovalet
3 biji telur B
300g tepung naik sendiri
1 st serbuk penaik
200ml air ice-cream soda
sedikit pewarna (pilihan)
Bahan hiasan:
125g krimwell
75g gula aising,ayak
Cara:
1.Pukul gula,ovalet,telur sehingga kembang dan pekat.
2.Ayak tepung dan serbuk penaik ke dlm adunan telur
dan kaup balikkan adunan sehingga rata.
3.Masukkan air ice-cream soda dan kacau sebati.
4.Masukkan pewarna dan gaul rata.
5.Sudukan ke dlm paper cup hingga 3/4 penuh.
6.Kukus selama 15 minit dengan api sedang. Hias mengikut kesukaan masing-masing.
2.Ayak tepung dan serbuk penaik ke dlm adunan telur
dan kaup balikkan adunan sehingga rata.
3.Masukkan air ice-cream soda dan kacau sebati.
4.Masukkan pewarna dan gaul rata.
5.Sudukan ke dlm paper cup hingga 3/4 penuh.
6.Kukus selama 15 minit dengan api sedang. Hias mengikut kesukaan masing-masing.
Cara membuat hiasan:
1.Pukul krimwell dan gula aising sehingga berkrim dan kembangselama 10-15 minit.
2.Masukkan ke dalam bag piping.Paipkan krim ke atas permukaan
apam.
No comments:
Post a Comment