BAHAN
BAHAN
6 biji telur size B
1 3/4 cawan gula
1 sudu besar ovelette
3 cawan tepung gandum ~ ayak
1 sudu kecil baking powder ~ ayak
1 cawan santan pekat / santan kotak ( kara )
1 sudu besar keladi paste
1 sudu kecil esen vanilla
Cara membuatnya:
1 .Putar telur, gula dan ovelette hingge kembang dan putih ( berkrim )
2 .Masukkan tepung campur baking powder sedikit dan santan . Gaul cara kaup balik perlahan hingga sebati
3 .Masukkan paste dan esen vanilla
4 .Masukkan dalam loyang 9 inci dan bakar selame 45 minit hingga 1 jam pada suhu 170 C.(hingga masak)
6 biji telur size B
1 3/4 cawan gula
1 sudu besar ovelette
3 cawan tepung gandum ~ ayak
1 sudu kecil baking powder ~ ayak
1 cawan santan pekat / santan kotak ( kara )
1 sudu besar keladi paste
1 sudu kecil esen vanilla
Cara membuatnya:
1 .Putar telur, gula dan ovelette hingge kembang dan putih ( berkrim )
2 .Masukkan tepung campur baking powder sedikit dan santan . Gaul cara kaup balik perlahan hingga sebati
3 .Masukkan paste dan esen vanilla
4 .Masukkan dalam loyang 9 inci dan bakar selame 45 minit hingga 1 jam pada suhu 170 C.(hingga masak)
No comments:
Post a Comment