1. Serbuk koko 3 sudu makan
2. Buttercup 250g
3. Telur 2 biji
4. Biskut marie ( 1 bungkus ) 298g
5. Susu pekat manis 1/2 tin
6. Air putih 1/2 cawan
7. Milo ( 1 cawan)
Cara
Menyediakannya:
- Ambil
periuk,masukkan kesemua bahan diatas kecuali biskut marie dan buttercup.
Gaulkan semua sehingga sebati
-Hidupkan
api dapur. Masak dengan api perlahan sehingga masak (kena sering godak/kacau)
untuk elak hangus.
-Masukkan
buttercup hingga cair.
-Padamkan
api. Susun biskut marie dalam mangkuk
atau tupperware alaskan plastik,
nanti senang nak tanggalkan.-Selang seli masukkan cairan coklat dengan biskut.
Tekan dengan sudu, supaya hasilnya padat seperti gambar diatas.-Apabila sejuk
masukkan dalam peti ais.
No comments:
Post a Comment