BAHAN-BAHANNYA:
400 g daging
batang pinang
Bahan
tumbuk:
1 biji
bawang besar
2 ulas
bawang putih
seinci halia
1 paket
serbuk kari daging
1tangkai daun
kari
2 biji kentang
- belah empat
1 cawan
santan pekat
air
sedikit
garam
minyak
menumis
4 sekawan
CARA-CARANYA:
1- Panaskan
minyak tumiskan 4 sekawan hingga wangi.
2- Kemudian masukkan
bahan tumbuk hingga wangi dan masukkan rempah
kari daging dan kacau hingga garing dan
masukkan sedikit air, kacau lagi dan masukkan daging batang pinang. biarkan
daging hingga air daging kering sedikit.
3- Masukkan
santan pekat dan diikuti dengan kentang.
, biarkan mendidih.
4- Akhir sekali masukkan garam secukup rasa. Bila daging empuk bolehlah di angkat.
No comments:
Post a Comment