Bahan-bahan A:
2 cawan tepung gandum
2 s/b tepung beras
2 s/b tepung kastad
3/4 cawan gula
4 cawan santan
1 s/k garam
1/2 cawan jagung ]
1/2 air ] mesinkan
1 s/b serbuk koko ] bancuhkan dan tapis
1/2 cawan air suam ]
Cara:
1. Gaulkan semua bahan A dan tapiskan.
2. Bahagikan adunan pada 2 bahagian.
3. 1 bahagian adunan letak jagung dan satu bahagian lagi campurkan koko.
4. Panaskan periuk kukus dan sapukan minyak pada loyang yang akan digunakan.
5. Masukkan 1 senduk adunan koko dan kukus selama 5 minit.
6. Lapiskan 1 senduk adunan jagung dan kukus semula selama 5 minit.
7. Lapiskan adunan koko dan jagung berselang seli sehingga adunan habis.
8. Sejukkan dan potong untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment