Saturday, 7 September 2013

TART JEM BLUEBERRY



BAHAN-BAHAN
  • 180 gm mentega
  • 50 gm minyak sapi
  • 80 gm gula aising
  • 250 gm tepung jagung
  • 50gm susu tepung
  • 1 biji kuning telur
  • jem/inti blueberry secukupnya
  • sedikit perwarna purple
  • Tepung gandum secukupnya
 CARA MENYEDIAKAN :

  1.  Pukul minyak sapi , mentega dan gula sehingga kembang dan berkrim.
  2. . Kemudian,masukkan kuning telur dan pukul lagi.
  3. . Masukkan pula perwarna purple dan pukul lagi sehingga sebati.
  4. . Masukkan pula tepung jagung dan tepung gandum sedikit demi sedikit hingga jadi doh yang lembut.
  5. .Masukkan doh ke dalam acuan tart picitkan menjadi doh yang memanjang..
  6. .Letakkan jem/inti blueberry dan gulungkan doh..
  7. .Bakar dalam ketuhar pada suhu 150 darjah celcius lebih kurang 20 minit.
.Siap untuk dihidang.

No comments:

Post a Comment