BAHAN-BAHAN
- 180 gm mentega
- 50 gm minyak sapi
- 80 gm gula aising
- 250 gm tepung jagung
- 50gm susu tepung
- 1 biji kuning telur
- jem/inti blueberry secukupnya
- sedikit perwarna purple
- Tepung gandum secukupnya
CARA
MENYEDIAKAN :
- Pukul minyak sapi , mentega dan gula sehingga kembang dan berkrim.
- . Kemudian,masukkan kuning telur dan pukul lagi.
- . Masukkan pula perwarna purple dan pukul lagi sehingga sebati.
- . Masukkan pula tepung jagung dan tepung gandum sedikit demi sedikit hingga jadi doh yang lembut.
- .Masukkan doh ke dalam acuan tart picitkan menjadi doh yang memanjang..
- .Letakkan jem/inti blueberry dan gulungkan doh..
- .Bakar dalam ketuhar pada suhu 150 darjah celcius lebih kurang 20 minit.
.Siap untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment